Chat ja asiantuntijaluennot

Chattiin pääset täältä >>

Ryhmächat on tarkoitettu IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastaville sekä heidän läheisilleen. Chat on Crohn ja Colitis ry:n vertaistukitoimintaa, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen IBD:tä sairastavia eri ikäisiä ihmisiä sekä heidän läheisiään. Chatin avulla on mahdollista jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan sekä antaa ja saada vertaistukea anonyymisti.

Chatissa on usein ennalta määritelty aihe, jonka ympärille rakennetaan keskustelua. Chattiin ei tarvitse erikseen rekisteröityä, vaan keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Pääset mukaan keskusteluun kirjoittamalla viestisi chat-ikkunan alareunassa olevaan tekstikenttään ja painamalla “enter”. Tämän jälkeen chat -järjestelmä pyytää sinua ilmoittamaan nimimerkin, jolla haluat esiintyä keskustelussa. Chat-keskustelussa ovat mukana Crohn ja Colitis ry:n koulutetut vapaaehtoiset. Lisäksi chatissa voi olla paikalla yhdistyksen työntekijä sekä erikseen ilmoitettuina ajankohtina asiantuntijavierailijoita.

Syksyn 2020 asiantuntijalivet Facebookissa

IBD ja perhesuunnittelu – keskiviikko 7.10. klo 18.00
IBD-hoitaja Karoliina Ylänne.
Liven jälkeen keskustelu jatkuu klo 18.30-19.30 chatissa osoitteessa www.ibd.fi/chat

Divertikuliitti – keskiviikko 21.10. klo 18.00
Sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Pauliina Molander.
Liven jälkeen keskustelu jatkuu klo 18.30-19.30 chatissa osoitteessa www.ibd.fi/chat

Divertikuloosin ravitsemushoito – keskiviikko 11.11. klo 18.00
Ravitsemusterapeutti Anne Pohju.
Liven jälkeen keskustelu jatkuu klo 18.30-19.30 chatissa osoitteessa www.ibd.fi/chat

IBS – keskiviikko 16.12. klo 18.00
Gastroenterologi Perttu Lahtinen.
Liven jälkeen keskustelu jatkuu klo 18.30-19.30 chatissa osoitteessa www.ibd.fi/chat

Katso aiemmat asiantuntijaluentotallenteet täältä >>

Asiantuntijaluennot jäävät yhdistyksen Facebook-sivulle kommentteineen, lisäksi video ladataan yhdistyksen YouTube-kanavalle.

Asiantuntijaluennoilla käsitellään aihetta yleisesti IBD:tä sairastavan näkökulmasta, ja katselijoilla on mahdollisuus liven aikana kysyä kysymyksiä tai kertoa omia kokemuksiaan kommenttiosiossa. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen joko Crohn ja Colitis ry:n Facebookin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen verkkovertaistoiminta(a)ibd.fi.

Asiantuntija ei välttämättä ehdi vastata kaikkiin kysymyksiin liven aikana, joten liven jälkeen on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa chatissa.

Verkkoluennon ja asiantuntijachatin aikana ei ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen neuvontaan.

Säännöt

Chatissa noudatetaan netikettiä  sekä yhdistyksen verkkovertaistoiminnan sääntöjä. Vertaisohjaajat voivat antaa kirjoittajille varoituksia, tai poistaa kirjoittajan chatistä, jos sääntöjä ei noudateta.