luminen maisema

Chat ja asiantuntijaluennot

Siirry chattiin tästä

Ryhmächat on tarkoitettu IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastaville sekä heidän läheisilleen. Chat on Crohn ja Colitis ry:n vertaistukitoimintaa, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen IBD:tä sairastavia eri ikäisiä ihmisiä sekä heidän läheisiään. Chatin avulla on mahdollista jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan sekä antaa ja saada vertaistukea anonyymisti.

Chatissa on usein ennalta määritelty aihe, jonka ympärille rakennetaan keskustelua. Chattiin ei tarvitse erikseen rekisteröityä, vaan keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Pääset mukaan keskusteluun kirjoittamalla viestisi chat-ikkunan alareunassa olevaan tekstikenttään ja painamalla “enter”. Tämän jälkeen chat -järjestelmä pyytää sinua ilmoittamaan nimimerkin, jolla haluat esiintyä keskustelussa. Chat-keskustelussa ovat mukana Crohn ja Colitis ry:n koulutetut vapaaehtoiset. Lisäksi chatissa voi olla paikalla yhdistyksen työntekijä sekä erikseen ilmoitettuina ajankohtina asiantuntijavierailijoita.

Vuoden 2020 asiantuntijalivet ja chatit:

Keskiviikkona 12.2. klo 18—18.30
Suolistosairaudet ja sosiaaliturva, sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija Olga Haapa-aho.
Facebookluennon jälkeen keskustelu jatkuu chatissa klo 18.30—19.30.

Keskiviikkona 11.3. klo 18-18.30
Murrosikäisen sairastavan nuoren tukeminen, psykologi Riitta Huhta-Hirvonen.
Luennon jälkeen keskustelua chatissa klo 18.30—19.30.

Katso aiemmat asiantuntijaluentotallenteet täältä >>

Asiantuntijaluennot jäävät yhdistyksen Facebook-sivulle kommentteineen, lisäksi video ladataan yhdistyksen YouTube-kanavalle.

Asiantuntijaluennoilla käsitellään aihetta yleisesti IBD:tä sairastavan näkökulmasta, ja katselijoilla on mahdollisuus liven aikana kysyä kysymyksiä tai kertoa omia kokemuksiaan kommenttiosiossa. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen joko Crohn ja Colitis ry:n Facebookin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen verkkovertaistoiminta(a)ibd.fi.

Asiantuntija ei välttämättä ehdi vastata kaikkiin kysymyksiin liven aikana, joten liven jälkeen on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa chatissa.

Verkkoluennon ja asiantuntijachatin aikana ei ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen neuvontaan.

Säännöt

Chatissa noudatetaan netikettiä  sekä yhdistyksen verkkovertaistoiminnan sääntöjä. Vertaisohjaajat voivat antaa kirjoittajille varoituksia, tai poistaa kirjoittajan chatistä, jos sääntöjä ei noudateta.