Chat ja asiantuntijaluennot

Siirry chattiin tästä

Ryhmächat on tarkoitettu IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastaville sekä heidän läheisilleen. Chat on Crohn ja Colitis ry:n vertaistukitoimintaa, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen IBD:tä sairastavia eri ikäisiä ihmisiä sekä heidän läheisiään. Chatin avulla on mahdollista jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan sekä antaa ja saada vertaistukea anonyymisti.

Chatissa on usein ennalta määritelty aihe, jonka ympärille rakennetaan keskustelua. Chattiin ei tarvitse erikseen rekisteröityä, vaan keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Pääset mukaan keskusteluun kirjoittamalla viestisi chat-ikkunan alareunassa olevaan tekstikenttään ja painamalla “enter”. Tämän jälkeen chat -järjestelmä pyytää sinua ilmoittamaan nimimerkin, jolla haluat esiintyä keskustelussa. Chat-keskustelussa ovat mukana Crohn ja Colitis ry:n koulutetut vapaaehtoiset. Lisäksi chatissa voi olla paikalla yhdistyksen työntekijä sekä erikseen ilmoitettuina ajankohtina asiantuntijavierailijoita.

Syksyn 2019 chatit joka toinen keskiviikko kello 18.30 – 19.30

11.9. IBD vertaistukichat

25.9. Tupakoinnin lopettaminen (Mukana FB-liven asiantuntija)

9.10. Nuorten vertaistukichat

Huom! Ma 14.10. kello 18.30-19.30 Koulunkäynnin joustot, kun lapsi sairastaa (Mukana FB-liven asiantuntija)

23.10. Parisuhteen hyvinvointi, kun lapsi sairastaa (Mukana FB-liven asiantuntija)

6.11.  IBD vertaistukichat

20.11. Parisuhteen hyvinvointi, kun puoliso sairastaa (Mukana FB-liven asiantuntija)

4.12.  IBD vertaistukichat

18.12. Nuorten vertaistukichat

Asiantuntijaluennot (katso tallenteet täältä >>)

Asiantuntijan liveluento Facebookissa (Crohn ja Colitis ry) kello 18.00-18.30.

  • Keskiviikko 25.9. Tupakoinnin lopettaminen – Marjo Tähtinen, Allergia-, iho ja Astmaliitto ry
  • Maanantai 14.10. kello 18-18.30: Koulunkäynnin joustot, kun lapsi sairastaa. Asiantuntija oppimis- ja ohjauskeskus Valterista luennoi. Liven jälkeen on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa chatissa 18.30-19.30.
  • Keskiviikko 23.10. Parisuhteen hyvinvointi, kun lapsi sairastaa – Parisuhdekeskus Kataja
  • Keskiviikko 20.11. Parisuhteen hyvinvointi, kun puoliso sairastaa – Parisuhdekeskus Kataja

Asiantuntijaluennot jäävät yhdistyksen Facebook-sivulle kommentteineen, lisäksi video ladataan yhdistyksen YouTube-kanavalle.

Asiantuntijaluennoilla käsitellään aihetta yleisesti IBD:tä sairastavan näkökulmasta, ja katselijoilla on mahdollisuus liven aikana kysyä kysymyksiä tai kertoa omia kokemuksiaan kommenttiosiossa. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen joko Crohn ja Colitis ry:n Facebookin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen verkkovertaistoiminta(a)ibd.fi.

Asiantuntija ei välttämättä ehdi vastata kaikkiin kysymyksiin liven aikana, joten liven jälkeen on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa chatissa.

Verkkoluennon ja asiantuntijachatin aikana ei ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen neuvontaan.

Säännöt

Chatissa noudatetaan netikettiä  sekä yhdistyksen verkkovertaistoiminnan sääntöjä. Vertaisohjaajat voivat antaa kirjoittajille varoituksia, tai poistaa kirjoittajan chatistä, jos sääntöjä ei noudateta.

Last modified 22.10.2019