Chat

Siirry chattiin tästä

Ryhmächat on tarkoitettu IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastaville sekä heidän läheisilleen. Chat on Crohn ja Colitis ry:n vertaistukitoimintaa, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen IBD:tä sairastavia eri ikäisiä ihmisiä sekä heidän läheisiään. Chatin avulla on mahdollista jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan sekä antaa ja saada vertaistukea anonyymisti.

Chatissa on usein ennalta määritelty aihe, jonka ympärille rakennetaan keskustelua. Chattiin ei tarvitse erikseen rekisteröityä, vaan keskustelu tapahtuu anonyymisti nimimerkillä. Pääset mukaan keskusteluun kirjoittamalla viestisi chat-ikkunan alareunassa olevaan tekstikenttään ja painamalla “enter”. Tämän jälkeen chat -järjestelmä pyytää sinua ilmoittamaan nimimerkin, jolla haluat esiintyä keskustelussa. Chat-keskustelussa ovat mukana Crohn ja Colitis ry:n koulutetut vapaaehtoiset. Lisäksi chatissa voi olla paikalla yhdistyksen työntekijä sekä erikseen ilmoitettuina ajankohtina asiantuntijavierailijoita.

Kevään 2019 chatit joka toinen keskiviikko kello 18.30 – 19.30

27.2. IBD ja arjessa jaksaminen

13.3. IBD ja nuoren itsenäistyminen

27.3. Keskustelussa mukana lasten gastroenterologian erikoislääkäri. HUOM! Poikkeava aika, klo 20.15-21.15

10.4. Sisarusten päivän chat

24.4. Keskustelussa mukana IBD-hoitaja

8.5. IBD ja matkustaminen

22.5. Keskustelussa mukana Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n järjestösuunnittelija Ritva Näräkkä

Asiantuntijaluennot

Asiantuntijan liveluento Facebookissa (Crohn ja Colitis ry) kello 18.00-18.30.

  • Keskiviikkona 27.2. IBD ja arjessa jaksaminen – ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness ohjaaja Yasmin Khan
  • Keskiviikkona 27.3. HUOM! Poikkeava aika, klo 19.45-20.15 Lasten gastroenterologi – Kaija-Leena Kolho
  • Keskiviikkona 24.4. IBD-hoitajat – Karoliina Ylänne ja Tanja Toivonen
  • Keskiviikkona 22.5. Itsemyötätunto omaa kehoa kohtaan silloinkin, kun se ei toimi. Syömishäiriöliitto-SYLI ry – Ritva Näräkkä

Asiantuntijaluennot jäävät yhdistyksen Facebook-sivulle kommentteineen, lisäksi video ladataan yhdistyksen YouTube-kanavalle.

Asiantuntijaluennoilla käsitellään aihetta yleisesti IBD:tä sairastavan näkökulmasta, ja katselijoilla on mahdollisuus liven aikana kysyä kysymyksiä tai kertoa omia kokemuksiaan kommenttiosiossa. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen joko Crohn ja Colitis ry:n Facebookin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen verkkovertaistoiminta@ibd.fi.

Asiantuntija ei välttämättä ehdi vastata kaikkiin kysymyksiin liven aikana, joten liven jälkeen on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa chatissa.

Verkkoluennon ja asiantuntijachatin aikana ei ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen neuvontaan.

Säännöt

Chatissa noudatetaan netikettiä  sekä yhdistyksen verkkovertaistoiminnan sääntöjä. Vertaisohjaajat voivat antaa kirjoittajille varoituksia, tai poistaa kirjoittajan chatistä, jos sääntöjä ei noudateta.

Jos sinulla on chatteihin tai asiantuntijaluentoihin liittyvää kysyttävää, voit ottaa yhteyttä järjestösuunnittelija Jenny Mieloseen, jenny.mielonen(a)ibd.fi.

Last modified 7.5.2019