Ryhdy vapaaehtoiseksi!

Crohn ja Colitis ry:n vapaaehtoistoiminta on vertaistuellista toimintaa, jota tehdään tavallisen ihmisen taidoin. Yhdistys järjestää  vapaaehtoisille säännöllisesti koulutuksia ja perehdytystä. Seuraava perehdytyskoulutus järjestetään 6.2.2019 Tampereella. Lue lisää ja ilmoittaudu >>

Vapaaehtoistehtäviä tarjolla niin aluevastaaviksi alueelliseen toimintaan, verkkovertaisiksi Facebookiin sekä chatteihin, tukihenkilöiksi, kuin myös lyhytaikaisiin tehtäviin esimerkiksi lastenohjaajiksi, ohjelman avustajiksi ja tuetuille lomille vertaisohjaajiksi.

Yhdistyksen alueellinen toiminta on vapaaehtoisten aluevastaavien järjestämää. Aluevastaava voi järjestää tapahtumia joko kaikille alueen ihmisille, kuin myös kohdennetusti esimerkiksi nuorille, perheille tai aikuisille. Uusia aluevastaavia tarvitaan muun muassa Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan, Kanta-Hämeeseen, Lappiin, Satakuntaan ja Keski-Suomeen.

Verkkovertaiset toimivat Facebookin keskusteluryhmissä ylläpitäjinä. He varmistavat laadukkaan verkkovertaistuen ja sääntöjen noudattamien. He myös hyväksyvät uudet jäsenet ryhmään. Verkkovertaiset voivat osallistua keskusteluihin vertaisina samaan tapaan kuin muutkin ryhmän jäsenet.

Tukihenkilöt ovat yhdistyksen kouluttamia henkilöitä, jotka ovat käyneet sopeutumisvalmennuskurssin ja he ovat sinut oman sairautensa kanssa. Tukihenkilöt auttavat ja tukevat tukea tarvitsevia puhelimitse, sähköpostein ja mahdollisesti myös tapaamalla.

Mikäli kiinnostut jostakin yllä olevasta toiminnasta, ota sähköpostitse yhteys vertaistoiminta(a)ibd.fi, tai järjestösuunnittelijoihin Maria Joutseneen (aluetoiminta, tukihenkilöt, perhetoiminta) maria.joutsen (a) ibd.fi tai 040 031 6575, tai Jenny Mieloseen (verkkovertaistoiminta, nuorten toiminta) jenny.mielonen(a)ibd.fi tai 045 124 0110.

Lähde mukaan toimimaan iloiseen ja aktiiviseen verrattomien vapaaehtoisten joukkoon! Saat enemmän kuin annat!

 

Last modified 14.12.2018