Ryhdy vapaaehtoiseksi!

Crohn ja Colitis ry:n vapaaehtoistoiminta on vertaistuellista toimintaa, jota tehdään tavallisen ihmisen taidoin. Yhdistys järjestää  vapaaehtoisille säännöllisesti koulutuksia ja perehdytystä.

Yhdistyksen alueellinen toiminta on vapaaehtoisten järjestämää. Toimintaa järjestäviä vapaaehtoisia kutsutaan aluevastaaviksi. Uusia aluevastaavia tarvitaan muun muassa Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan, Kanta-Hämeeseen, Lappiin, Satakuntaan ja Keski-Suomeen.

Tukihenkilötoiminta on osa yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa. Tukihenkilöt ovat yhdistyksen kouluttamia henkilöitä, jotka ovat käyneet sopeutumisvalmennuskurssin ja he ovat sinut oman sairautensa kanssa. Tukihenkilöt auttavat ja tukevat tukea tarvitsevia puhelimitse, sähköpostein ja mahdollisesti myös tapaamalla.

Yhdistyksen tarvitaan vapaaehtoisia myös lyhytaikaisesti, esimerkiksi eri tilaisuuksissa tarvitaan lastenhoitajia, ohjelman avustajia ja tuetuille lomille vertaisohjaajia.

Verkkovertaiset toimivat Facebookissa keskustelu-ryhmien ylläpitäjinä. Myös heitä toivotaan lisää!

Mikäli kiinnostut jostakin yllä olevasta toiminnasta, ota yhteys yhdistyksen projektivastaava Maria Joutseneen, niin keskustellaan lisää asiasta: maria.joutsen (a) ibd.fi tai 040 031 6575.

Lähde mukaan toimimaan iloiseen ja aktiiviseen verrattomien vapaaehtoisten joukkoon! Saat enemmän kuin annat!

 

Last modified 31.1.2017