Perhetoiminta

Crohn ja Colitis ry:n perhetoiminta on tarkoitettu tukemaan perheitä, joissa on

  • IBD:tä sairastava lapsi tai
  • lapsiperheen vanhempi sairastaa IBD:tä

Perhetoiminnan tarkoituksena on koota yhteen samanlaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä. Tavoitteena on, että sekä lapset että heidän vanhempansa saavat mahdollisuuden kohdata vertaisiaan ja voivat saada lisää tietoa sekä voimavaroja arjessa selviytymiseen.

Yhdistyksellä on käynnissä IBD:tä sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukemiseksi Tukea Perheille -hanke, josta löytyy lisätietoa täältä!

Perheille järjestetään alueellisesti toimintaa Jyväskylän seudulla. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain valtakunnallisia perhetapahtumia, joissa on erillistä ohjelmaa lapsille ja vanhemmille. Perhetoiminnan vertaistoimijoiden yhteystiedot löydät täältä.  Ajankohtaiset IBD-lasten perheille tarkoitetut tapahtumat löytyvät tapahtumista.

Yhdistys järjestäää vuosittain IBD:tä sairastavien lapsien perheille sopeutumisvalmennuskurssin. Katso lisää tästä.

IBD-lasten vanhemmille on myös oma suljettu Facebookin keskusteluryhmä, Crohn ja Colitis ry – IBD-lasten vanhemmille. Lisätietoa verkkovertaisryhmistä löydät täältä.

Kuulemme mielellään kuinka voisimme kehittää perheille suunnattua toimintaamme! Vinkit ja lisätietoa yhdistyksen perhetoiminnasta :

Järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvi: leena.tuutijarvi(a)ibd.fi, 040 670 8628.

Teemme yhteistyötä Kataja ry:n Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -toiminnassa. Toiminnassa järjestetään erilaisia ja erikestoisia tapahtumia pariskunnille, joilla on erityistä tukea tarvitseva lapsi tai kun työikäisistä puolisoista toinen tai molemmat sairastavat.
Kataja ry tarjoaa muun muassa puhelinpäivystystä maanantaisin klo 14-16.
Päivystys tarjoaa asiantuntijan tukea parisuhdekysymyksiin, kun perheessä on sairautta. Puhelin palvelee myös ammattilaisia.