Perhetoiminta

Crohn ja Colitis ry:n perhetoiminta on tarkoitettu tukemaan perheitä, joissa on

  • IBD:tä sairastava lapsi tai
  • lapsiperheen vanhempi sairastaa IBD:tä

Perhetoiminnan tarkoituksena on koota yhteen samanlaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä. Tavoitteena on, että sekä lapset että heidän vanhempansa saavat mahdollisuuden kohdata vertaisiaan ja voivat saada lisää tietoa sekä voimavaroja arjessa selviytymiseen.

Yhdistyksellä on käynnissä IBD:tä sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukemiseksi Tukea Perheille -hanke, josta löytyy lisätietoa täältä!

Perheille järjestetään alueellisesti toimintaa Varsinais-Suomessa  ja Jyväskylän seudulla. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain valtakunnallisia perhetapahtumia, joissa on erillistä ohjelmaa lapsille ja vanhemmille. Perhetoiminnan vertaistoimijoiden yhteystiedot löydät täältä.  Ajankohtaiset IBD-lasten perheille tarkoitetut tapahtumat löytyvät tapahtumista.

Yhdistys järjestäää vuosittain IBD:tä sairastavien lapsien perheille sopeutumisvalmennuskurssin. Katso lisää tästä.

IBD-lasten vanhemmille on myös oma suljettu Facebookin keskusteluryhmä, Crohn ja Colitis ry – IBD-lasten vanhemmille. Lisätietoa verkkovertaisryhmistä löydät täältä.

Kuulemme mielellään kuinka voisimme kehittää perheille suunnattua toimintaamme! Vinkit ja lisätietoa yhdistyksen perhetoiminnasta :

Järjestösuunnittelija Maria Joutsen: maria.joutsen (a) ibd.fi, 040 031 6575 ja Facebookissa Ccry Maria Joutsen.

Teemme yhteistyötä Kataja ry:n Perheen parhaaksi toiminnassa. Perheen parhaaksi -toiminnassa järjestetään erilaisia ja erikestoisia tapahtumia pitkäaikaissairaiden, vammaisten ja muuta erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempien parisuhteen tueksi sekä tapahtumia koko perheelle.
Perheen parhaaksi tarjoaa muun muassa puhelinpäivystystä maanantaisin klo 14-17. Päivystys on tarkoitettu sekä ammattilaisille että parisuhdekysymyksissä apua tarvitseville pitkäaikaissairaiden sairaiden –  , vammaisten – ja erityislasten vanhemmille.