Vessapassi

Vessapassi-uusi-osoiteVessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksien, endometrioosin ja suolistosyöpää sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan. Sairauksien ikävimpiin oireisiin kuuluu suoliston toiminnallinen häiriö, joka pakottaa sairastuneet jopa kymmeniin WC-käynteihin vuorokaudessa. He ovat pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä.

Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen yleisö-WC:hen, johon Vessapassin haltijan tulisi päästä ilmaiseksi. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus.

Huomioitavaa on, että suoliston toiminnallinen häiriö ei ole tarttuvaa.

Vessapassi kuuluu Crohn ja Colitis ry:n, Endometrioosiyhdistys ry:n, Colores ry:n ja Neuroliiton jäsenetuhin. Se on yhdistyksen jäsenkortin kääntöpuolella ja sen saa liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Vessapassi toimii myös mobiiliversiona Crohn ja Colitis ry:llä. Saat sen jäsensivujen kautta, joten muista aktivoida jäsensivut.

Olemme laatineet Vessapassi-esittelymateriaalia. Mikäli haluat saada lisätietoa tai välittää tietoisuutta Vessapassista alueesi yrityksille, ota yhteyttä osoitteeseen vessapassi(a)ibd.fi .

Helppo ja ilmainen tapa auttaa

Yhä useampi kauppias haluaa palvella myös erityisryhmiä. Invapakkipaikat lähellä kauppaa, lapsiperheiden isommat parkkiruudut, pyörätuoliliuskat ja inva-WC:t helpottavat liikuntaesteisten asioimista liikkeissä. Tavoitteenamme on, että liikkeenharjoittajat, kauppiaat ja muut julkiset tahot liittävät IBD-sairaudet eritysryhmien palvelujen joukkoon avaamalla WC:nsä oven VESSAPASSIN haltijalle. Kauppiaat voivat tilata liikkeensä oveen liimattavan ”Meillä käy VESSAPASSI” -tarran, joka kertoo, että vessapassin haltija on tervetullut käyttämään liikkeen vessaa.

Maksuttomia tarroja voi tilata osoitteesta: ccafin@ibd.fi.

Tiedätkö missä Vessapassi käy? Lisää paikka Erimeno-sivustolle maksutta. Sivusto vaatiin rekisteröitymisen. www.erimeno.fi

Rekisteröity tavaramerkki

Crohn ja Colitis ry on rekisteröinyt Vessapassin tavaramerkikseen. Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki antaa haltijalleen oikeuden kieltää muita käyttämästä samaa tai sekoitettavissa olevaa merkkiä samankaltaisten tavaroiden tai palveluiden myynnissä ja markkinoinnissa. Tavaramerkit myöntää Patentti- ja rekisterihallitus.

Toapasset >>
Toilet card >>

Last modified 27.3.2018