Vessapassi

Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia, endometrioosia, suolistosyöpää, neurosairauksia, eturauhasyöpää, gynekologisia syöpiä, rakkosyöpää ja neuroendokriinisiä kasvaimia sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Sairauksien ikävimpiin oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö, joka aiheuttaa jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa. Sairastavat voivat olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä.

Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen asiakas-WC:hen. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus.

Huomioitavaa on, että suoliston toiminnallinen häiriö ei ole tarttuvaa.

Vessapassi kuuluu Crohn ja Colitis ry:n, Endometrioosiyhdistys ry:n, Colores ry:n, Neuroliiton, ja Syöpäjärjestöjen jäsenetuhin. Se on yhdistyksen jäsenkortin kääntöpuolella ja sen saa liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Syövät, jotka oikeuttavat vessapassiin, ovat suolistosyövät, eturauhasyöpä, NET (neuroendokriinisiin kasvaimiin sairastuneet), rakkosyövät ja tietyt gynekologiset syövät.

Vessapassi toimii myös mobiiliversiona Crohn ja Colitis ry:llä. Saat sen jäsensivujen kautta, joten muista aktivoida jäsensivut.

Olemme laatineet Vessapassi-esittelymateriaalia. Mikäli haluat saada lisätietoa tai välittää tietoisuutta Vessapassista alueesi yrityksille, ota yhteyttä osoitteeseen vessapassi(a)ibd.fi .

Helppo ja ilmainen tapa auttaa

Yhä useampi palveluntarjoaja haluaa palvella myös erityisryhmiä. Invaparkkipaikat lähellä kauppaa, lapsiperheiden isommat parkkiruudut, pyörätuoliliuskat ja inva-WC:t helpottavat liikuntaesteisten asioimista liikkeissä. Tavoitteenamme on, että liikkeenharjoittajat, kauppiaat ja muut julkiset tahot liittävät suolistosairaudet, endometrioosin, suolistosyövän, neurosairaudet, eturauhasyövän, gynekologiset syövät, rakkosyövän ja neuroendokriinisiä kasvaimia sairastavat eritysryhmien palvelujen joukkoon avaamalla WC:nsä oven Vessapassin haltijalle. Palveluntarjoajat voivat tilata liikkeensä oveen liimattavan ”Meillä käy Vessapassi” -tarran, joka kertoo, että vessapassin haltija on tervetullut käyttämään liikkeen vessaa.

Maksuttomia tarroja voi tilata osoitteesta: info@ibd.fi tai vessapassi@ibd.fi.

Lista paikoista, joissa Vessapassi käy >>
Puuttuuko yrityksesi listalta? Laita meille viestiä vessapassi@ibd.fi.

Rekisteröity tavaramerkki

Crohn ja Colitis ry on rekisteröinyt Vessapassin tavaramerkikseen. Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki antaa haltijalleen oikeuden kieltää muita käyttämästä samaa tai sekoitettavissa olevaa merkkiä samankaltaisten tavaroiden tai palveluiden myynnissä ja markkinoinnissa. Tavaramerkit myöntää Patentti- ja rekisterihallitus.

Toapasset >>
Toilet card >>

Last modified 13.12.2018