Vessapassi

Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia, endometrioosia, PCOS:ää, vulvodyniaa, suolistosyöpää, neurosairauksia, eturauhasyöpää, gynekologisia syöpiä, rakkosyöpää, neuroendokriinisiä kasvaimia ja sklerodermaa sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Sairauksien ikävimpiin oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö, joka aiheuttaa jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa. Sairastavat voivat olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä. Sairastavalla voi olla myös avanne, jonka vaihto voi olla helpompaa ja miellyttävämpää tehdä yksityisesti esimerkiksi inva-WC:ssä.

Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen asiakas-WC:hen. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus.

Huomioitavaa on, että suoliston toiminnallinen häiriö ei ole tarttuvaa.

Vessapassi kuuluu Crohn ja Colitis ry:n, Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry:n, Colores ry:n, Neuroliiton, Syöpäjärjestöjen ja Suomen sklerodermayhdistyksen jäsenetuihin. Se on yhdistyksen jäsenkortin kääntöpuolella ja sen saa liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Syövät, jotka oikeuttavat vessapassiin, ovat suolistosyövät, eturauhasyöpä, NET (neuroendokriinisiin kasvaimiin sairastuneet), rakkosyövät ja tietyt gynekologiset syövät.

Vessapassi toimii myös mobiiliversiona Crohn ja Colitis ry:llä. Saat sen jäsensivujen kautta, joten muista aktivoida jäsensivut.

Tule mukaan Vessapassitoimintaan!

Haluaako yrityksesi lähteä mukaan Vessapassitoimintaan? Lue lisää täältä!

Ilmoittautumislomakkeen löydät klikkaamalla alla olevaa kuvaa

 

 

 

 

 

 

Mukana olevat yritykset löydät täältä.
Puuttuuko yrityksesi listalta? Laita meille viestiä vessapassi@ibd.fi.

Haluatko lähteä vapaaehtoisena rekryämään uusia yrityksiä mukaan Vessapassitoimintaan? Lue lisää täältä.

Rekisteröity tavaramerkki

Crohn ja Colitis ry on rekisteröinyt Vessapassin tavaramerkikseen. Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki antaa haltijalleen oikeuden kieltää muita käyttämästä samaa tai sekaannusvaaran aiheuttavaa merkkiä samankaltaisten tavaroiden tai palveluiden yhteydessä. Tavaramerkit myöntää Patentti- ja rekisterihallitus.

Toapasset >>
Toilet card >>

Last modified 8.7.2019