kesäinen koivumetsä

Turvallisuusohjeistus vertaistapaamisiin koronan vuoksi

Uutinen lisätty 8.5. Tulemme päivittämään tätä uutista tarpeen mukaan.

Yli 10 mutta alle 50 hengen kokoontumiset sallitaan 1.6.2020 alkaen. Näin ollen yhdistyksen vertaistapaamiset pyritään käynnistämään hiljalleen kesän aikana eri puolella Suomea. Syksyn tapaamisten osalta seuraamme tilannetta koko ajan.

Suosittelemme tapaamisissamme hyviä suojautumis- ja varotoimia, toisin sanoen

  • pese kädet saippualla usein
  • yski ja aivasta oikein (ei käsiin, vaan hihaan/kertakäyttöiseen nenäliinaan)
  • pysy kotona, jos sinulla on flunssan oireita
  • vältä koskemasta paljain käsin pintoja, joihin monet ihmiset koskevat
  • vältä kättelyä
  • älä koskettele kasvojasi
  • pidä huolta turvaväleistä (vähintään 1 metri, yli 70-vuotiaille vähintään 2 metriä)

Jos kuulut riskiryhmään*, eli olet yli 70-vuotias tai käytössäsi on esimerkiksi vastustuskykyä heikentävä hoito (kuten kortikosteroidi (prednisoloni, budenosidi), metotreksaatti, merkaptopuriini, atsatiopriini tai biologinen lääkke), suosittelemme noudattamaan THL:n ja Suomen hallituksen antamia suosituksia tiukasti.

4.5. Suomen hallituksen antaman linjauksen mukaan yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan. Valtioneuvosto korostaa riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa toimintaohjetta noudatettaessa. Lue lisää >>

Verkkovertaistukea ja vertaistukihenkilöiden tarjoamaa kahdenkeskistä tukea on tarjolla myös kesällä. Tutustu vertaistoiminnan eri mahdollisuuksiin täältä >>

*Suolistosairaus ei automaattisesti tarkoita riskiryhmään kuulumista. THL:n linjauksen mukaan (16.3.) riskiryhmää ovat yli 70-vuotiaiden ja päivittäin tupakoivien lisäksi mm. henkilöt, joilla on sairaus, johon saa vastustuskykyä heikentävää hoitoa. Suolistosairauksien hoidossa käytetään hoitona vastustuskykyä heikentäviä kortikosteroideja (prednisoloni, budenosidi), metotreksaattia, merkaptopuriinia, atsatiopriinia sekä biologisia lääkkeeitä. Mikäli käytössä on jokin yllämainituista lääkkeistä, tulee annettuja ohjeita sekä aiemmin mainittuja varotoimia noudattaa tiukasti.

Lue päivittyvä uutisemme koronasta ja suolistosairauksista täällä >>