kesäinen koivumetsä

Verkkosivujen saavutettavuus

Saavutettavuus on meille tärkeää. Olemme päivittämässä verkkosivujamme saavutettavaksi määräaikaan mennessä.

Saavutettavuusseloste

Yhdistys pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.ibd.fi-verkkosivustoa.

Vaatimustenmukaisuus

Crohn ja Colitis ry:n verkkosivusto vastaa pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoa AA ja A.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc) sekä audiovisuaalista materiaalia (video, podcast), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Lisäksi osa sisällöstä on ei-saavutettavaa kohtuuttoman rasitteen vuoksi (esimerkiksi podcastien tekstivastineiden tuottaminen nykyisten resurssien puitteissa). Tiedot, jotka eivät ole saavutettavia, on merkattu ”ei-saavutettava” tekstillä. Tarvittaessa näitä sisältöjä voidaan pyydettäessä toimittaa saavutettavana. Halutessasi saavutettavan tiedoston, olethan yhteydessä info(a)ibd.fi osoitteeseen ja kerro, minkä tiedoston haluat saavutettavana.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

www.ibd.fi verkkosivusto on julkaistu keväällä 2016. Tämä seloste on laadittu 30.3.2020, ja se päivitetään täydelliseksi 23.9.2020 mennessä. Seloste tulee perustumaan verkkosivuston teknisen ylläpidon käyttäjätestaukseen ja itsearvioon sekä testausohjelmalla suoritettuun tarkastukseen.

Palautteen antaminen

Voit antaa palautetta nettisivujen saavutettavuudesta palautelomakkeen kautta, jonne pääset klikkamalla tätä >>, tai sähköpostitse viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula(a)ibd.fi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(a)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Sosiaalisen median saavutettavuus

Pyrimme parhaamme mukaan, resurssien mahdollistaessa, tuottamaan myös sosiaalisen median sisältöä saavutettavaksi. Tällä hetkellä esimerkiksi Instagram ja Facebook eivät helposti mahdollista kaikkien sisältöjen tuottamista saavutettavasti, joten kohtuuttoman rasitteen vuoksi sisältö on usein ei-saavutettavaa.