Tähystyksen ajankohta

Tervetuloa Crohn ja Colitis ry:n keskustelupalstalle! Jos olet yhdistyksen jäsen, kirjautumalla jäsensivuille pääset myös osallistumaan keskusteluun. Mikäli et ole aktivoinut jäsensivujasi, ota yhteyttä info(a)ibd.fi ja lähetämme sinulle jäsensivujen aktivoimislinkin. Jos et ole jäsen, tilaa tunnukset keskustelupalstalle vasemmalla olevan "etkö ole jäsen"-linkin kautta. Ohjeet keskustelupalstalle ensimmäistä kertaa kirjautuvalle käyttäjälle: Vaihda palstalla käytettävä nimimerkki keskustelupalstan sivupalkista löytyvän "Omat tiedot" -linkin kautta painamalla sivulla olevaa "Muokkaa"-nappia. Nimimerkki tulee vaihtaa, sillä keskustelupalstan nimimerkkinä näkyy oletusarvoisesti muutoin koko nimi. Omien tietojen kautta voit myös lisätä itsellesi profiilikuvan sekä lukea ja lähettää yksityisviestejä muille keskustelupalstan käyttäjille.  

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  PM 2 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #21951

  Hibiskus
  Osallistuja

  Diagnoosi voidaan tehdä tähystyksessä otetuista koepaloista vaikka olisi oireeton, tulehdusmuutokset näkyvät pitkään. Jotkut kai puhuvat eri diagnoosista kun tulehdus näkyy vain koepaloissa, mutta ainakin minulla on ollut sekä silmin havaittavia muutoksia että vain koepaloissa näkyviä muutoksia eri tähystyskerroilla.

  Minulla on ei niin kiva esimerkki tähystyksestä, jossa lääkäri totesi että kaikki on niin siistiä ja puhdasta että olen terve ja käski lopettaa lääkityksen. En onneksi uskonut lääkäriä vaan söin lääkkeitä normaalisti sillä kolme viikkoa myöhemmin koepalatulokset saatuaan lääkäri soitti että tulehdusmuutoksia oli nähtävissä melkein koko suolen alueella ja käski jatkaa lääkitystä. En ole toiste samalla lääkärillä suostunut asioimaan.

  CU 2001

  #22226

  PM
  Osallistuja

  Oireet kesti tällä kertaa nelisen viikkoa ja pari päivää ennen tähystystä loppuivat. Tähystys sujui hyvin esilääkityksen ansiosta ja siinä näkyi nyt kuitenkin sen verran, että todettiin lievä asteinen proktiitti. Määrättiin lääkkeet; salofalk 3g kerran päivääs 2kk ajan ja pentasa 1g kerran päivässä 1kk ajan. Patologin tuloksia ei ole vielä tullut eli virallista diagnoosiakaan ei ole, mutta jostain syystä sain nyt heti lääkityksen? Miksi en jo vuosi sitten, sitäpä saa ihmetellä.. Nyt kontrolli verikokeet kuukauden päästä ja silloin selviää jatko.

  Tuossa pari viikkoa sitten oli todella kovat vatsakivut vatsassa oikealla ja kahden päivän kärvistelyn jälkeen piti käydä päivystyksessä. Siellä totesivat tulehdusarvojen olevan sitä luokkaa että piti jäädä yöksi osastolle, koska epäilivät umpisuolta. Aamulla ultrassa ei kuitenkaan näkynyt poikkeavaa ja tulehdusarvotkin olivat laskussa joten pääsin pois ja tuo kipukin pikkuhiljaa hellitti. En tiedä aiheuttiko lääkityksen aloitus, tähystys tai jokin muu jonkun tulehduksen/reaktion suoliston alkupäähän. Oireita ei siis nyt ole ja olotilakin alkaa pitkästä aikaa lähennellä 100% tervettä.

  • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 3 kuukautta sitten  PM.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.