Crohn vertaistukea

Tervetuloa Crohn ja Colitis ry:n keskustelupalstalle! Jos olet yhdistyksen jäsen, kirjautumalla jäsensivuille pääset myös osallistumaan keskusteluun. Mikäli et ole aktivoinut jäsensivujasi, ota yhteyttä info(a)ibd.fi ja lähetämme sinulle jäsensivujen aktivoimislinkin. Jos et ole jäsen, tilaa tunnukset keskustelupalstalle vasemmalla olevan "etkö ole jäsen"-linkin kautta. Ohjeet keskustelupalstalle ensimmäistä kertaa kirjautuvalle käyttäjälle: Vaihda palstalla käytettävä nimimerkki keskustelupalstan sivupalkista löytyvän "Omat tiedot" -linkin kautta painamalla sivulla olevaa "Muokkaa"-nappia. Nimimerkki tulee vaihtaa, sillä keskustelupalstan nimimerkkinä näkyy oletusarvoisesti muutoin koko nimi. Omien tietojen kautta voit myös lisätä itsellesi profiilikuvan sekä lukea ja lähettää yksityisviestejä muille keskustelupalstan käyttäjille.  

Crohn ja Colitis ry Foorumit Vertaistukikeskustelu Crohn vertaistukea

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Taikuri84 2 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #9825

  siippa
  Osallistuja

  Harmi, ettet saanut aiemmin vastauksia. Tämä uusi palsta tuntuu aktivoituvan aika hitaasti…

  Olen sairastanut CU:ta vuodesta 2006/2007 lähtien ja minulla on muitakin sairauksia. Pärjäsin Azamunin kanssa pitkään hyvin, mutta aloin lopulta saada niin helposti aurinkoihottumaa, että kokeilin jättää sen pois. Kokeilu epäonnistui, koska suoli tulehtui heti muutama kuukausi lopettamisen jälkeen. Nyt syön jälleen Azamunia 🙁

  Noudatan itselleni sopivaksi säätämääni ruokavaliota. Ruokapäiväkirjan pitäminen voi auttaa selvittämään, millaiset ruoka-aineet aiheuttavat oireita. Ravintolisinä minulla on jatkuvassa käytössä kalsium ja D-vitamiini, enemmän tai vähemmän jatkuvasti B-vitamiinit, magnesium ja maitohappobakteeri Vivomixx sekä satunnaisesti rautavalmiste (sellainen mehu) ja muut hivenaineet. Eniten hyötyä olen mielestäni saanut D-vitamiinista ja Vivomixxistä, jota yhdistyksen jäsenet saavat vähän edullisemmin .

  CU diagnosoitu 2007

  #19169

  Viiru
  Osallistuja

  Olen 55-vuotias nainen, jolla todettiin CU viime kesänä.
  Parina edellisenä vuonna minulla oli stressipisteet taivaissa, ja sen tähden kait tämä tauti puhkesi.
  Minulla on aina ollut oikukas vatsa ja nyt kun olen lukenut pari kirjaa ärtyvän suolen oireyhtymästä,
  totesin, että sehän minulla on ollut aina. FODMAP-ruokavaliota olen testaillut. Siihen tulokseen olen tullut, että tällä hetkellä taudin akuutissa vaiheessa kotimaiset viljat olen jättänyt pois. Vehnän jättäminen otti koville. Olen aina ajatellut, että se on hellää vatsalle, mutta niin ei taida ollakaan.

  Syksyllä vihdoin sain lääkkeet tautiin eli Cortiment ja Asacol.
  Nyt olen syönyt niitä neljä kuukautta ja suoraan sanottuna olo on vain huonontunut.
  Calpro oli kesällä 700, syksyllä 1000 ja nyt 1700.
  Eilen illalla alkoi viimein tuntua siltä, että parempi kun ei syö enää yhtään mitään.

  Soitin äsken itkuisena sairaalaan ja tavoitin sieltä aivan ihanan sairaanhoitajan.
  Nyt kokeillaan sitten Prednisolonia ja Pentasaa. Azamun aloitetaan ensi viikolla.
  Pentasa jännittää, kun peräruiskeesta sain migreenin.

  Toiveet on aina kovat, kun saa uusia lääkkeitä. Pitäisi sekin asia osata ottaa rauhallisesti.
  Hus hiiteen kaikki stressaavat asiat, ne kun ei minun luonteellani lopu ikänä, jos antaa niiden tulla.

  Voimia kaikille vuonna 2017!

  #19238

  Taikuri84
  Osallistuja

  Minä olen 32 vuotias mies ja minulla CU todettiin myös 25 vuotiaana. Minä kun olen luonteeltani semmoinen että en viitsi turhista stressata ja pyrinkin aina vaikeimpina aikoina ajattelemaan että kyllä tästä asiat vielä positiivisemmaksi kääntyy. Joskus olen hetkellisesti vaipunut epätoivon valtaan kun tuntuu että lääkkeet eivät pahimman akuutin aikaan auta lainkaan, mutta epätoivoiset ajatukset kannataa ajaa sivummalle ja yrittää elää mahdollisimman normaalisti.

  Ruokavaliooni minä en kyllä sen kummemmin ole remission aikaan kiinnittänyt huomiota. Syönyt sitä mitä mieli tekee. Pahimman akuutin aikaan yritän syödä mahdollisimman vähän jätettä tuottavaa ruokaa (ts. Vähäkuituinen. Leivät vehnäpohjaisia, ei tuoresalaatteja koska sulavat huonosti, ei raakoja kasviksia ja muutenkin vähennän niitä, riisi ja pasta ei runsaskuituisena), millä pyrin rauhoittamaan suolen toimintaa. Tämän ohjeen sain joskus osastolla ollessani pahan akuutin takia.

  Lääkkeistä tällä hetkellä käytössä Asacol ja Inflectra biologinen lääke. Pitkään söin Azamunia Asacolin rinnalla, mutta akuutteja oli noin 1-1.5 vuoden jälkeen ja jouduin aina syömään pitkän kortisonikuurin että saatiin akuutti selätettyä. Tästä johtuen ja viimeisessä tähystyksessä todetun erittäin pahan joskin vähäoireisen tulehduksen takia siirryttiin biologisiin lääkkeisiin. Niistä on nyt toistaiseksi saatu apu. Toki sivuoireina on minulle tullut päänsärkyjä noin kolmen viikon jälkeen lääkkeen annosta. Sitä kestää noin viikon verran ja sitten taas helpottaa.

  Koska elämä kulkee eteenpäin, mihin ihminen tarvitsee menneisyyttä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.