calpro..

Tervetuloa Crohn ja Colitis ry:n keskustelupalstalle! Jos olet yhdistyksen jäsen, kirjautumalla jäsensivuille pääset myös osallistumaan keskusteluun. Mikäli et ole aktivoinut jäsensivujasi, ota yhteyttä info(a)ibd.fi ja lähetämme sinulle jäsensivujen aktivoimislinkin. Jos et ole jäsen, tilaa tunnukset keskustelupalstalle vasemmalla olevan "etkö ole jäsen"-linkin kautta. Ohjeet keskustelupalstalle ensimmäistä kertaa kirjautuvalle käyttäjälle: Vaihda palstalla käytettävä nimimerkki keskustelupalstan sivupalkista löytyvän "Omat tiedot" -linkin kautta painamalla sivulla olevaa "Muokkaa"-nappia. Nimimerkki tulee vaihtaa, sillä keskustelupalstan nimimerkkinä näkyy oletusarvoisesti muutoin koko nimi. Omien tietojen kautta voit myös lisätä itsellesi profiilikuvan sekä lukea ja lähettää yksityisviestejä muille keskustelupalstan käyttäjille.  

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ere 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #20688

  Joko
  Osallistuja

  Mulla on ollut calpro 200-2000 vuodesta 2010 lähtien (leikattu kerran v.2009, crohnin tauti), veriarvot myös kunnossa. Olo on ollut ihan normaali eikä mitään vaivoja. Tähystyksissä aina pienellä alueella tulehdusta. Aloitettiin biologinen lääke (remsima-infuusio) vajaa vuosi sitten, kolmannen infuusion jälkeen calpro arvot pysyneet viitealueella.

  #21445

  JuhanaL
  Osallistuja

  Hei! Täällä yksi ikänsä sairastanut, mutta vuosi sitten vasta kuullut että crohnia, kyseleepi kuinka usein tuota calproota tutkiskellaan, kun multa otettiin vasta kerran näyte, oli 1500.siitä nyt tosiaan vuosi.Verikokeissa tietysti kokoajan, kun lääke 3x azamun, ja 3x kortisoni.

  Luuviuluksi syntynyt

  #22188

  kipee arska
  Osallistuja

  Hei! Aika harvoin pyytävät noita kakkanäytteitä, minulla on ollut pari kertaa vuodessa. Korkeimmillaan oli yli 2700 ennen infliksimabin aloittamista. Biologisen aikana alimmillaan on käynyt viidessä kympissä, mutta tavallisesti on pyörinyt 100:n kahden puolen. Huhtikuun lopussa sain lapsiperheissä riehuvan vatsapöpön, jonka jälkeen meni aika pahaksi ja otattivat calprot. Arvo oli yli 750, mutta veriarvot olivat normaalin rajoissa.
  Käsidesillä tai desinfiointipyyhkeillä olisi päässyt paljon helpommalla. Nyt pidän reissussa varmuuden vuoksi mukana pienen viinalta haiskahtavan pullon.

  #28857

  Ere
  Osallistuja

  Calpro arvot on otettu minulta 1-2x vuodessa. En muista enää miten korkealla arvo oli, kun crohni todettiin.
  Nyt on pysynyt arvo alle 100. Tämän johdosta biologinen lääkitykseni lopetettiin. Viimeisen infuusion sain joulukuussa 2018. Nyt syön iltaisin 2 pilleriä merkaptopurinia, ja oireita ei onneksi ole ollut.
  Tsemppiä ja jaksamisia kohtalon tovereille!

  • Tätä vastausta muokkasi 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten  Ere.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.